... alebo ako sa hráme, tvoríme, varíme, vandrujeme a žijeme.

štvrtok 29. septembra 2016

Hroznový koláč

Hrozno je pozbierané a mňa teraz doma čakjú množstvá strapcov, ktoré treba spracovať... takže začíname :-)

HROZNOVÝ KOLÁČ 


- 300 g hladká múka 
- 150 g maslo 
- 80 ml studená voda
- vanilínový cukor
- štipka soli
- hladká múka na posypanie dosky
- ríbezľový (alebo iný kyslastý) džem 
- puding podľa chuti
- hrozno
Prísady spracujeme na hladké cesto a dáme na 30 minút odležať do chladničky. Odležané cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a vyložíme ním dno i boky okrúhlej formy. Dno popicháme vidličkou a cesto zakryjeme kusom papiera na pečenie a zaťažíme suchou strukovinou, aby sa nevydulo. Pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Potom papier a strukovinu vyberieme a korpus dopekáme ďalších zhruba 10 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť. Vychladnutý korpus potrieme vrstvou džemu, a nalejeme na neho uvarený puding, na ktorý rozložíme umyté a osušené bobuľky hrozna. Koláč necháme ho úplne stuhnúť. 


...dobrú chuť :-)
M.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára